روش های طبخ برنج ایرانی

پخت برنج ایرانی به روش آبکش

  1. ابتدا برنج را با آب ولرم چند مرتبه مي شوئيم تا آب برنج زلال شود.
  2. برنج را به مدت ۲ الي ۳ ساعت در آب و نمک خيس مي دهيم بطوري که سطح آب تقريبا چهار سانتيمتر بالا تر از سطح برنج قرار بگيرد و مقدار نمک آن به نسبت هر پيمانه برنج نصف قاشق غذاخوري نمک مي باشد.
  1. قابلمه مناسبي را پر از آب کرده مي گذاريم جوش بيايد سپس آب نمک برنج را خالي کرده و برنج را در آب جوش مي ريزيم و مي گذاريم برنج جوش بيايد.
  2. حالا يکي دوبار آهسته برنج در حال جوشیدن را بهم مي زنيم و چند لحظه منتظر مي شويم تا مغز برنج کمي نرم شود بطوريکه وقتي دانه برنج را در دست له کرديم مغز آن زبر و خشک نباشد بعد برنج را در آبکش مي ريزيم تا آب آن خارج شود.
  3. برنج را از آبکش داخل قابلمه مي ريزيم و اطرافش را بصورت مخروط بالا مي آوريم .
  4. درب قابلمه را با يک پارچه نخي و يا حوله تميز پيچيده و روي قابلمه مي گذاريم و بعد قابلمه را روي اجاق با شعله کم، قرار مي دهيم تا دم بکشد.

پخت برنج ایرانی به روش کته

  1. برنج را به خوبی بشویید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت در آب و مقداری نمک خیس کنید.
  2. بعد از خیس خوردن، آب برنج را خالی کنید و دوباره برنج را بشویید.
  3. برنج را در قابلمه مورد نظر بریزید و به اندازه ۱ بند انگشت بالاتر از سطح برنج، به آن آب  و مقدار کمی نمک اضافه کنید.
  4. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
  5. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب برنج کاملا جذب شود.
  6. بعد از دم کشیدن، برنج را با قاشق به آرامی هم بزنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *