پخت برنج ایرانی به روش آبکش

- ابتدا برنج را با آب ولرم چند مرتبه مي شوئيم تا آب برنج زلال شود.
- برنج را به مدت ۲ الي ۳ ساعت در آب و نمک خيس مي دهيم بطوري که سطح آب تقريبا چهار سانتيمتر بالا تر از سطح برنج قرار بگيرد و مقدار نمک آن به نسبت هر پيمانه برنج نصف قاشق غذاخوري نمک مي باشد.
- قابلمه مناسبي را پر از آب کرده مي گذاريم جوش بيايد سپس آب نمک برنج را خالي کرده و برنج را در آب جوش مي ريزيم و مي گذاريم برنج جوش بيايد.
- حالا يکي دوبار آهسته برنج در حال جوشیدن را بهم مي زنيم و چند لحظه منتظر مي شويم تا مغز برنج کمي نرم شود بطوريکه وقتي دانه برنج را در دست له کرديم مغز آن زبر و خشک نباشد بعد برنج را در آبکش مي ريزيم تا آب آن خارج شود.
- برنج را از آبکش داخل قابلمه مي ريزيم و اطرافش را بصورت مخروط بالا مي آوريم .
- درب قابلمه را با يک پارچه نخي و يا حوله تميز پيچيده و روي قابلمه مي گذاريم و بعد قابلمه را روي اجاق با شعله کم، قرار مي دهيم تا دم بکشد.
پخت برنج ایرانی به روش کته

- برنج را به خوبی بشویید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت در آب و مقداری نمک خیس کنید.
- بعد از خیس خوردن، آب برنج را خالی کنید و دوباره برنج را بشویید.
- برنج را در قابلمه مورد نظر بریزید و به اندازه ۱ بند انگشت بالاتر از سطح برنج، به آن آب و مقدار کمی نمک اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
- حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب برنج کاملا جذب شود.
- بعد از دم کشیدن، برنج را با قاشق به آرامی هم بزنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.
















